Specializarea mea ca sexolog a venit ca o completare fireasca a celorlalte doua – de psiholog si psihoterapeut – in dorinta mea de a avea o intelegere completa si complexa a fiintei umane.

Viata sexuala ocupa un loc important in existenta, dezvoltarea si perpetuarea omului. Mai mult decat atat, este cea mai importanta sursa de placere, de satisfactie, de implinire si de sanatate. O viata sexuala neimplinita va duce, mai devreme sau mai tarziu, la frustrari si nemultumiri si la suferinta psihica sau emotionala.

De ce sa-ti refuzi aceasta cale spre placere, satisfactie si implinire?

De ce sa-ti fie rusine sau teama sa discuti despre ceva ce face parte in mod natural din viata fiecaruia dintre noi?

Cand este bine sa apelati la sexolog

Din pacate societatea moderna nu a dus la imbunatatirea vietii sexuale a oamenilor ci dimpotriva. Cazurile de persoane cu probleme in viata intima (adolescenti, tineri, femei si barbati) este din ce in ce mai mare. Lipsa educatiei sexuale, pornografia, presiunile sociale si economice, stresul accentuat, oboseala cronica si inmultirea problemelor medicale, stereotipurile sociale si culturale, greutatile relationale afecteaza viata sexuala.

Marea majoritate a problemelor sexuale, dincolo de cauze medicale/organice (care sunt tratate de diferitele specialitati medicale – urologie, sexologie, cardiologie etc.) sunt cauzate de factori psihologici dintre cei mai diferiti si complecsi din care putem aminti, fara insa a-i epuiza:

 • factori psihotraumatizanti cu incarcatura emotional-afectiva negativa
 • situatii traumatizante din copilarie
 • stari conflictuale intre parteneri sau conflicte interioare
 • dificultati de comunicare
 • cauze de ordin moral sau educational
 • anxietatea de performanta
 • teama de esec, solicitarile partenerului, culpabilitatea (de ex, o relatie extraconjugala)
 • teama de intimitate/afectivitate
 • lipsa preludiului
 • lipsa de informare si de educare sexuala etc.

Multe din aceste cauze sunt inconstiente, adica la un nivel profund, dincolo de posibilitatea de acces si deci de intelegere a mintii, provocand rezultate dintre cele mai neplacute: lipsa dorintei, placerii sau orgasmului, tulburari de erectie si ejaculare etc. In aceste situatii, un sexolog bun va poate ajuta sa descoperiti cauzele care genereaza problemele de ordin sexual si va poate consilia pentru remedierea lor. Avantajul meu consta in experienta ca psiholog clinician si ca psihoterapeut, insumand peste 8000 de ore de psihoterapie cu toate tipurile de probleme.
Mai mult decat atat, pregatirea ca sexolog cuprinde si partea medicala ceea ce imi ofera posibilitatea de a face o evaluare complexa si completa, pe mai multe paliere, oferind in final recomandarea adaptata situatiei. Atunci cand situatia o cere (exista probleme organice sau medicale ce trebuie tratate) colaborez cu medici sexologi renumiti pentru a obtine cele mai bune rezultate.

In acest capitol am inclus special o prezentare a tuturor problemelor sexuale existente tocmai pentru a intelege ce probleme pot aparea in viata sexuala. In cabinetul privat, localizat in centrul Bucurestiului, vom discuta despre problema Dumneavoastra si vom gasi solutiile potrivite pentru depasirea situatiei, intr-o atmosfera calda, destinsa, confidentiala.

Ce alte servicii ofer in calitate de sexolog

In afara de tratarea tulburarilor de natura sexuala, ma ocup si de urmatoarele situatii:

 • educatie sexuala:  informarea tinerilor care doresc inceperea vietii sexuale sau au inceput-o de curand, despre situatiile existente, manevre sexuale, pozitii, probleme ce pot apare, protejarea impotriva bolilor cu transmitere sexuala si a sarcinii nedorite etc.
 • imbunatatirea vietii sexuale a cuplurilor care au ajuns la monotonie
 • imbunatatirea vietii sexuale a persoanelor care au dificultati de „potrivire” sexuala: diferente mari de greutate, inaltime, dimensiuni ale organelor genitale..
 • consilierea persoanelor cu dificultati de intelegere a identitatii sexuale (homosexualitate, lesbianism, transexualitate etc.)

Mai multe detalii despre tulburarile de care ma ocup ca sexolog, gasiti in paginile Sexolog pentru barbati si Sexolog pentru femei.