Autor: Pescaru Valentin – psiholog – psihoterapeut – sexolog – Bucuresti

www.psihologultau.net; www.psihoterapeutultau.net

 

RUSINE !

Telviziunile s-au intrecut din nou pe sine zilele acestea anuntand codul galben pe litoral. Un vant mai puternic ce a produs valuri inalte, deliciul amatorilor, si zece minute de ploaie linistita pe la zece seara – acesta a fost tot codul galben descris ca aproape o noua apocalipsa. Lenea, iresponsabilitatea sau neprofesionalismul redactorilor de stiri a facut ca multime de oameni sa-si anuleze, scurteze sau modifice programul de weekend pe litoral, lucru pe care l-am trait direct, la fata locului. Desi multe dintre televiziuni (daca nu toate) au statii sau corespondenti locali nu s-au deranjat sa dea un telefon si sa vada care este situatia REALA.

De mai multi ani televiziunile folosesc apocalipsa, sub toate formele ei, pentru a forta limitele emotiilor umane. Iata, in cazul de fata, nici nu s-a terminat bine codu` ca a inceput canicula. Tara o sa se topeasca ! Este mai putin important ca suntem in toiul verii cand…ESTE CALD.

Este un joc periculos, inca unul, de tipul „lupul la oi” care se va sfarsi oricum rau: ori se va pierde increderea in prognozele meteo (daca nu s-a intamplat deja) ori atunci cand chiar va fi rau nimeni nu va lua in considerare avertizarile si se vor intampla lucruri nefericite.

Cui ii pasa? Nimanui. Televiziunile, prea prinse in stoarcerea fiecarei picaturi de emotie nu mai tin cont de nimic. Ne mai si avertizeaza, intr-o ipocrizie crunta: „urmeaza imagini cu impact emotional puternic”, ca si cum avertizarea micsoreaza impactul. Dimpotriva, il mareste, este doar o alta tehnica psihologica de manipulare…

RUSINE televizuni !