Daca deschidem orice pagina a unei retele sociale intalnim imediat poze cu copii. Intr-o frenezie nebuna, fara o motivatie foarte clara multi parinti transmit in eter poze cu proprii copii. Desi nu exista saptamana fara sa vedem stiri despre pedofili, cazuri de rapiri sau racolari de copii, abuzuri si crime care au avut la baza internetul si retelele sociale, “avantul” multor parinti de a posta fara discernamant poze cu progeniturile este de nestavilit. Daca ar posta pe grupuri inchise, dedicate familiei sau apropiatilor poate ca as putea intelege transmiterea sau publicarea unor astfel de poze. Cand insa vad ca pozele sunt publicate pe grupuri deschise, accesibile oricui, ma ingrozesc de inconstienta acestora.

Acestor parinti le recomand sa citeasca atent urmatoarele:

  • In majoritatea cazurilor din ultimii ani, in lume dar si in tara noastra, rapirile, abuzurile, pedofilia, crimele au avut ca sursa postarile de pe internet. Cifrele sunt publice si disponibile celor interesati
  • Nu exista nici o forma de a identifica exact cine urmareste profilurile sau pozele postate pe internet sau retelele sociale. Nu exista nici o posibilitate de a evalua exact numarul celor care urmaresc, rapesc si abuzeaza copii!
  • Avand in vedere ca in majoritatea cazurilor copii sunt minori, responsabilitatea morala si legala apartine parintilor!
  • Inteleg mandria si iubirea pe care o poarta parintii copiilor, dar de aici pana la a posta poze cu cel mic sau cea mica public, fara nici un discernamant, este cale lunga si…periculoasa
  • Retelele sociale sunt deja folosite in diverse actiuni si activitati. Daca tu, mama, nu esti prea mandra de nu-stiu-ce poze cu tine imbracata cam sumar sau beata manga, ajunse pe internet datorita “fostului”, cum crezi ca s-ar putea simti copilul tau, caruia nu i-ai cerut parerea inainte de a-i publica o poza, cand colegii vor rade de el?
  • Stim deja ca retelele sociale sunt folosite de angajatori, ca sunt folosite pentru realizarea de profiluri psihologice si comportamentale; nu ar trebui sa fim mai atenti la viitorul copilului nostru?
  • Cum te simti tu, tata mandru de fecior sportiv cand fiul tau va aparea mergand pe doua carari, iesind din vreun bar de noapte, in poze facute de revistele de scandal? Ca de’, doar e obisnuit cu “pozele”?!
  • Cum va simtiti voi parinti mandri si iubitori de copii la gandul ca cineva se masturbeaza uitandu-se la pozele copiilor vostri?

Dragi parinti, iubirea de copii este frumoasa si pretioasa, dar responsabilitatea pentru situatiile si pericolul la care ii expuneti gratuit sunt inexplicabile si impardonabile. Mandria si bucuria de a fi parinte nu au nevoie sa fie exprimate pe internet.

Si atunci:

DE CE ITI PUI COPII PE INTERNET?