Inconștient, subconștient, conștient, rezistențe, mecanisme de apărare, aparat psihic. Și peste toate (sau…sub toate), Principiul Plăcerii vs Principiul realității.

Nu putem înțelege funcționarea aparatului psihic fără a cunoaște conceptele care au revoluționat înțelegerea psihicului uman.

Din păcate prea multe dintre aceste concepte sunt folosite incorect și abuziv lipsind oamenii de cunoaștere. Iar fără cunoaștere nu putem avea acces la adevăratul nostru Eu..

Clinica Serenity vă invită la

Principiul plăcerii

Evenimentul va prezenta cele mai importante concepte psihanalitice, într-o manieră accesibilă, cu exemplificări și prezentări de cazuri, astfel încât atât specialiștii (psihologi, psihoterapeuți de diverse orientări terapeutice) cât și nespecialiștii (cei din afara domeniului psihologiei) să se familiarizeze cu una dintre cele mai profunde si complexe metode de studiere și sondare a psihicului uman.

Înțelegerea conceptelor fundamentale și a funcționării psihicului uman este importantă atât pentru cunoașterea de sine cât și pentru cunoașterea celorlalți, aducând beneficii importante în viața personală și relațională.

Psihanaliza a revoluționat cunoașterea psihicului uman, aducând teorii și construind concepte care sunt valabile și astăzi, după mulți ani de la descoperirea lor. Ea stă în continuare la baza celor mai de succes metode psihoterapeutice. Contribuțiile psihanalizei despre structura psihicului, despre inconștient (a cărui existență este deja demonstrată de știință) este esențială. Școlile de psihiatrie, de psihologie și psihoterapie din întreaga lume includ obligatoriu studierea conceptelor psihanalitice, fără de care adevărata cunoaștere a psihicului uman nu este posibilă.

Din subiectele prezentate vor face parte:

Aparatul psihic (inconștient, preconștient, conștient; sine-eu-supraeu)

Stadiile dezvoltării psihice

Mecanismele de aparare (refulare-sublimare)

Evenimentul este susținut de către Valentin PESCARU, psiholog clinician (specialist cu peste 5000 de evaluări psihologice la activ), psihoterapeut de orientare psihanalitică (specialist cu peste 8000 de ore de psihoterapie) și sexolog.

Data: 14.11.2019 între orele 10.00-15.00

Cost participare: 200 ron/persoană

Înscrierea se face prin email la adresa: contact@clinicaserenity.net sau sms (tarif normal) la tel.0748 04 34 54.

Va rugăm să precizați numele, prenumele și datele de contact (numar de telefon) pentru a vă putea trimite alte informații.

Confirmarea participării de va face după dovada plății în cont: Pescaru Valentin, Banca Transilvania, RO20BTRLRONCRT0306512701(cu mențiunea Principiul Plăcerii) sau direct la sediul Clinicii Serenity.