Cabinetul nostru organizeaza practică în psihologie clinică (10 cursuri a cate 3 ore = 30 ore; numar de ore impus de marea majoritate a facultatilor. La cerere se pot efectua un numar mai mare de ore de practica). Fiecare temă se va desfasura pe durata a 3 ore, dupa cum urmează:
1. Examenul (interviul) clinic
2. Diagnostic si clasificare in psihiatrie/psihologie clinica
3. Tulburarile cognitive: delir, dementa, tulburari amnestice
4. Schizofrenia, tulburarile schizoafective, delirante si alte tulburari psihotice
5. Tulburarile dispozitiei
6. Tulburarile anxioase, atacul de panica, fobiile
7. Disfunctiile sexuale
8. Tulburarile de personalitate: paranoida, schizoida, schizotipala, borderline, etc.
9. Evaluarea in vederea psihoterapiei
10. Examenul psihologic
La fiecare tema se vor prezenta cazuri din clinica si se vor discuta aspecte specifice abordarii psihologice ale cazurilor. Se vor trata in amanunt criteriile de diagnosticare, metodele de evaluare dar si cauzele ce pot provoca suferinte (boli) psihice.
Programul se adreseaza atat studentilor la psihologie care doresc specializarea in psihologie clinica cat si persoanelor care doresc sa afle mai multe despre bolile mintale (psihopatologie). Programul este sustinut de catre un psiholog-psihoterapeut cu experienta practica.
Se elibereaza adeverinta de participare valabila la facultati sau dupa caz.
Costurile si alte detalii se discuta cu secretariatul.
La cerere pot fi abordate si alte teme din domeniul psihologiei clinice sau, daca unele teme suscita inters deosebit, ele pot fi dezvoltate in workshopuri separate (ex.”Abordarea anxietatii si a atacurilor de panica cu tehnici de relaxare”, „Abordarea psihoterapeutica a depresiei” etc.)